dunpleister

Dunpleister

Een betaalbare & snelle wandafwerking voor nieuwbouwwoningen

bereken hier direct uw prijs

Dunpleister voor wanden in nieuwbouwwoningen

Bij de oplevering van nieuwbouwprojecten heeft u behoefte aan een stukadoor met ervaring die u voorziet van een snelle en strakke afwerking van uw wanden. Het traditionele, dikkere stucwerk is overbodig bij het afwerken van wanden in nieuwbouwprojecten. Doorgaans is het werken met dunpleister voor wanden hier dan ook de juiste keuze. Niet alleen levert dunpleister een minstens zo mooi en strak resultaat voor uw wanden als traditioneel stucwerk, het is ook nog eens een stuk sneller en daardoor ook goedkoper. Aangezien dunpleister door middel van spuitwerk wordt aangebracht op uw wanden nemen zowel aanbrengen als drogen maar een fractie van de tijd van normaal stucwerk in beslag.

Uiteraard bespaart u op deze manier zowel tijd als geld. En wat betreft het eindresultaat levert u op geen enkele manier aan kwaliteit in. Het dunpleister product dat wij gebruiken is namelijk zo ontwikkeld dat het een perfect resultaat oplevert voor het afwerken van wanden in nieuwbouw woningen. Het verschil is hierdoor zelfs voor de experts niet waarneembaar.

Muren glad maken met dunpleister

Strak pleisterwerk ook wel dunpleisteren genoemd is de perfecte oplossing voor nieuwbouwwoningen waarbij in de meeste gevallen de wanden standaard behangklaar worden opgeleverd.

Dunpleister wordt in 2 lagen aangebracht met een totale dikte van ongeveer 2mm en is daarna al na 24 uur klaar voor het sauzen of latex verf spuiten. Naast dat dunpleisteren goedkoper is dan traditioneel stucwerk is de verwerking hiervan ook vele malen sneller en het eindresultaat net zo glad en strak.

gratis vrijblijvend advies

Hoe wordt dunpleister aangebracht?

  1. Eerst worden alle ondergronden gecontroleerd op onzuiverheden zoals grotere gaten en oneffenheden mochten deze oneffenheden meer dan 2 mm zijn dan zullen deze moeten worden uitgevuld met een hechtgips zoals bijvoorbeeld rotband.
  2. Daarna moeten alle wanden worden afgestoken om eventuele uitstekende delen niet terug te vinden in de afwerklaag.
  3. Afplakwerk, alle delen zoals kozijnen en trappen worden afgeplakt waar nodig zodat, deze niet bevuild kunnen worden met dunpleister.
  4. Moeten er hoekprofielen geplaatst worden? Hoekprofielen zijn ijzeren profielen die we plaatsen op uitwendige hoeken voordat we kunnen beginnen met dunpleisteren. De meeste nieuwbouw woningen worden afgewerkt met hoekprofielen echter is dit niet de standaard. Deze zullen altijd geplaatst moeten worden alvorens er gedunpleisterd kan worden.
  5. Als alle voorbereidingen zijn getroffen kunnen we starten met het aanbrengen van de eerste laag dunpleister. Dit wordt verspoten met een daarvoor speciaal ontwikkelde machine en daarna gepleisterd met zogenaamde spackmessen. De stukadoor kan er dan voor kiezen om alle niet zuigende ondergronden als eerste te spuiten en te messen omdat, deze de langste droogtijd heeft voorbeelden hiervan zijn betonnen wanden of de zogenaamde groene Gibo blokken.
  6. Wanneer de eerste laag voldoende is uitgehard kan de tweede laag dunpleister aangebracht worden. Ook deze laag wordt op dezelfde manier aangebracht als de eerste laag namelijk door erop te spuiten en strak te messen met een spackmes.
  7. Nu heeft de dunpleister wat droogtijd nodig. Dit is over het algemeen is 24 to 48 uur.
  8. Als alle dunpleister voldoende gedroogd is en volledig uitgehard dan kan er worden begonnen met het opschuren van de ondergronden dit wordt mijn altijd gedaan met een zogenaamde langnek schuurmachine met stofzuiger. De stofzuiger zit gekoppeld aan de stofzuiger om alle overtollige stof direct af te zuigen.
  9. Na het schuren wordt alles opgeruimd dus alle tape wordt weer verwijderd en al het overtollige materiaal wordt in zakken gestopt en afgevoerd.
  10. Ziet de stukadoor na het opruimen nog wat oneffenheden? Dan is nu het moment dat hij rustig de laatste oneffenheden kan repareren mocht dat nodig zijn. Vaak controleert hij dan nog even alles met een sterke lamp zodat, de laatste onzuiverheden goed zichtbaar worden.

Schoon, snel en betaalbaar

Voordat wij starten met dunpleisteren zullen alle onderdelen die niet gespoten moeten worden, zoals plafonds en kozijnen netjes worden afgeplakt en zullen wij de woning schoon achterlaten, zodat de volgende werkzaamheden direct kunnen starten.

Als u de wanden laat dunpleisteren door STUCSTUNTER.nl en laat latex spuiten, dan kunnen wij het project vaak binnen 1 week opleveren. Dit past natuurlijk perfect binnen een strakke planning!

Wilt u advies over hoe wij uw muren glad kunnen maken en wat dunpleister kost, neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag!

bereken direct online uw prijs
dunpleister
stukadoorsbedrijf

De juiste stukadoor voor nieuwbouwprojecten

Dunpleister is de meest logische keuze voor de stukadoor bij het werken aan nieuwbouwprojecten. Dunpleister is een spuitbare vorm van afwerking die speciaal ontwikkeld is voor gebruik door stukadoors in nieuwbouwprojecten.

Aangezien de wanden in nieuwbouwprojecten doorgaans behangklaar worden opgeleverd, is het geenszins nodig om een dikkere laag stucwerk aan te brengen. Dit omdat de muren al egaal en recht zijn bij het opleveren van de nieuwbouwprojecten en er daarom dus ook geen sprake is van scheuren of oneffenheden die weggewerkt dienen te worden met dikker stucwerk. Zodoende is dunpleister de juiste methode om de wanden sausklaar te maken, aangezien het werken met dunpleister een snel en schoon resultaat levert.

Een stukadoor met ervaring met het werken in nieuwbouwprojecten en met name het werken met dunpleister, zal u vele voordelen opleveren.

Door de dunpleister op uw wanden aan te brengen door middel van spuit apparatuur, kan de stukadoor zeer snel een zeer goed resultaat bereiken. Voor de ervaren stukadoor is het werken met dunpleister voor uw wanden ook een zeer schone manier van werken, aangezien de ervaren stukadoor van te voren de juiste voorbereidingen heeft getroffen. Het afplakken van de oppervlakten die niet bespoten dienen te worden is hierin van belang.

Door de juiste voorbereidingen te treffen kan de stukadoor zeer snel werken, hetgeen vaak van belang is bij de oplevering van nieuwbouwprojecten. Doordat de laag dunpleister een zeer snelle droogtijd heeft, is uw gepleisterde wand binnen 24 uur volledig droog en klaar voor eventuele verdere afwerking. Wij werken met hoogwaardige dunpleister producten, waarin de perfecte mix van verbetermiddelen reeds is verwerkt, zodat er geen sprake is van het aanbrengen van meerdere lagen.

Neem contact op voor meer informatie over dunpleister

Bent u op zoek naar een stukadoor voor uw nieuwbouwprojecten die u kan helpen met het aanbrengen van dunpleister op onder andere uw wanden? Twijfelt u nog of dunpleister voor uw wanden wel de juiste aanpak is? Wellicht is het fijn van te voren contact te hebben met een ervaren stukadoor die u alles rustig kan uitleggen over het hoe en waarom van het aanbrengen van dunpleister op de wanden in uw nieuwbouwproject. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor een goed gesprek met de stukadoor die alles weet over de mogelijkheden rondom het werken met dunpleister voor nieuwbouwprojecten. Ook wanneer u vragen heeft over de prijs en of het werken met dunpleister financieel gezien wel de juiste keuze is, kunt u contact met ons opnemen. We denken graag met u mee, dus neemt u vooral eens contact op wanneer u nog met vragen zit. Mocht u al een duidelijk beeld hebben van het werk dat door de stukadoor verricht moet worden voor het afwerken van uw nieuwbouwproject, dan kunt u uiteraard ook gewoon eens vrijblijvend een offerte aanvragen!

vraag direct een offerte aan

Veelgestelde vragen over dunpleister

Dunpleister is een fijne, gladde afwerkpleister die wordt gebruikt om wanden en plafonds strak en glad af te werken. Het wordt in een dunne laag van ongeveer 1 tot 2 millimeter aangebracht, wat het ideaal maakt voor het egaliseren van kleine oneffenheden. Dunpleister wordt vaak gebruikt als eindlaag, waardoor schilderen of behangen gemakkelijker en mooier wordt. Deze pleister zorgt voor een strak resultaat zonder scheuren en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Dankzij de snelle droging is het een populaire keuze voor huiseigenaren en professionals die snel en effectief een glad oppervlak willen creëren.

Ja, je kunt zelf dunpleister aanbrengen, maar het vereist wel enige voorbereiding en vaardigheid. Dunpleister, ook wel egalisatiepleister genoemd, is een dunne laag die op muren en plafonds wordt aangebracht om een gladde, afwerkbare ondergrond te creëren. Voor een succesvol resultaat is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden, door deze stof- en vetvrij te maken. Ook is het aan te raden om de juiste gereedschappen, zoals een spackmes of pleisterspaan, te gebruiken. Voor beginners kan het handig zijn om met kleinere oppervlakken te beginnen en geduld te hebben om een gelijkmatige afwerking te bereiken.

Let op: als je twijfelt over je vaardigheden, kan het raadzaam zijn om een professional in te schakelen voor een perfect glad resultaat.

Op zoek naar de kosten van dunpleister per m²? Bij STUCSTUNTER.nl betaal je slechts €9,95 per m² exclusief BTW. Dit tarief biedt een voordelige oplossing voor strak stucwerk tegen een scherpe prijs. Als je meerdere buren meeneemt in je project, kun je profiteren van burenkorting. Met deze korting kan de prijs zelfs nog verder dalen, afhankelijk van het aantal buren dat meedoet, waardoor je kosten aanzienlijk kunnen afnemen. Zo wordt een groot oppervlak laten stucen nog aantrekkelijker! Bekijk direct de mogelijkheden en bespaar op je stucwerk.

Pleisteren en stucen worden vaak door elkaar gebruikt, maar er zijn subtiele verschillen. Pleisteren verwijst specifiek naar het aanbrengen van een dunne laag pleister op muren of plafonds om een glad oppervlak te creëren, vaak ter voorbereiding op schilderwerk. Het is meestal een afwerklaag van gips of kalk.

Stucen is een bredere term die zowel het pleisteren omvat als het aanbrengen van dikkere lagen gips, cement of kalk, afhankelijk van de ondergrond. Stucen kan ook decoratief zijn, zoals sierlijsten en texturen op muren of plafonds.

Voor gladde afwerkingen binnenshuis is pleisteren ideaal, terwijl stucen vaak nodig is voor ruwere oppervlakken of buitentoepassingen.