latex verf spuiten

Latex verf spuiten

De meeste moderne vorm van wanden & plafonds schilderen

bereken hier direct uw prijs

Latex verf spuiten voor het mooiste resultaat

Als u latex op uw wanden laat spuiten, komt er  geen verfroller meer aan te pas. Latex spuiten is namelijk de meest moderne vorm van wanden & plafonds sauzen. Bij STUCSTUNTER.nl brengen wij de latex machinaal aan, zodat er geen banen en strepen van het rollen ontstaan. Door te kiezen voor latex spuiten, kiest u voor het strakste resultaat!

De voordelen van latex spuiten

checked  Strakke lijnen langs kozijnen en overgangen

checked  Geen aanzetten van verfrollers & kwasten

checked  Een streeploos & egaal resultaat

gratis vrijblijvend advies

Specialist in latex spuiten voor nieuwbouwwoningen

Bij STUCSTUNTER.nl zijn we gespecialiseerd in latex spuiten voor wanden & plafonds. In de meeste gevallen brengen wij in nieuwbouwwoningen eerst dunpleister aan waarna wij deze vakkundig afwerken met een strakke airless verflaag. Binnen 1 week klaar is dan ook mogelijk, zodat u snel verder kunt met het inrichten van de woning.

Voor het latex spuiten maken wij gebruik  van de beste merken zoals SPS waarmee wij de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Buiten dat een latex verf spuitlaag een strak en net resultaat geeft bespaart u uiteindelijk ook veel geld doordat er weinig materiaal verlies ontstaat.

bereken direct online uw prijs
Foto 01 02 2021 11 59 42 1

Stappenplan latex verf spuiten

 1. Alvorens we starten met latex spuiten controleren wij de ondergrond altijd grondig want, er is niks vervelender dan achteraf discussies hebben over de kwaliteit van het stucwerk en hoe dit terug te vinden is in het schilderwerk. We doen dit met een grote bouwlamp zodat, we goed zicht krijgen in de eventuele oneffenheden die bijgewerkt moeten worden. Ondanks dat een stukadoor zijn werk sausklaar oplevert wil dit niet zeggen dat er niet nog enige vorm van schuur en plamuurwerk moet plaats vinden voordat er latex aangebracht kan worden.

 2. Als alle ondergronden zijn geïnspecteerd dan beginnen we met het afplakwerk. Het afplakwerk is veruit het meest arbeidsintensief van alle handelingen. Zoals u zult begrijpen is een woning afplakken niet zomaar even gepiept en is dit een combinatie van secuur werken en een hele hoop ervaring. Zo kan een onervaren iemand 5 dagen bezig zijn met het afplakken van een woning waar een ervaren spuiter misschien 1 dag bezig is. Zo is het bijvoorbeeld nodig alles volledig te pakken met afplakmateriaal en is plaatselijk afdekken niet mogelijk vanwege de hoeveelheid nevel die er vrij komt.

 3. Wanneer alles netjes afgeplakt is dan kunnen we beginnen met kitten. Wij kitten altijd langs alle kozijnen en in alle inwendige hoeken. Dit geeft een mooi strak resultaat en beperkt de kans op scheurvorming. Mocht er onverhoopt na verloop van tijd toch scheurvorming ontstaan dan is dit makkelijk te herstellen en hoeft niet meer dan enkele uurtjes in beslag te nemen in een volledige woning.

 4. Nu alles gekit is kunnen we de ondergronden gaan nalopen op grote oneffenheden zoals dikteverschillen in de finishlaag van het stucwerk of beschadigen die zijn ontstaan door het verplaatsen van materialen of gereedschappen. Soms wil het voorkomen dat er na het stukadoren toch nog een leiding verlegd moet worden. Deze moet natuurlijk voor het latex spuiten gerepareerd worden maar, u wilt natuurlijk niet een week moeten wachten tot deze leiding voldoende droog is. Wij gebruiken daarom altijd Ardex R4, dit is een reparatiemiddel welke al na 40 minuten overgeschilderd kan worden! Zo behoudt u een strakke planning en kunnen wij door naar de volgende stap namelijk het voorspuiten.

 5. Bij het voorspuiten spuiten wij een witte primerlaag over de ondergrond. Deze primer zorgt ervoor dat de eindlaag voldoende hechting heeft en dat we meer zicht krijgen op de ondergrond met betrekking tot oneffenheden. Dus als de primer voldoende gedroogd is dan gaan we de ondergronden nogmaals controleren op oneffenheden. Door de witte grondlaag zijn nu meer oneffenheden zichtbaar en kunnen wij met een grote bouwlamp alles gaan volledig gaan nalopen en herstellen. Dit is een zeer tijdrovend proces en vereist concentratie en geduld. Tijdens dit proces kunnen we ook kijken of alle hoeken die gekit zijn eventueel nogmaals gekit moeten worden.

 6. Nu is alles nagekeken, afgeplakt, gekit, voorgespoten en nogmaals nagekeken en is het tijd voor het afspuiten. Alle emmers verf moeten van tevoren worden gemixed zodat, de latex mooi baanvrij verspoten kan worden. Zou u de verf niet mixen zal dit vrijwel altijd banen achter laten in het eindresultaat! De latex wordt nu in 1 keer voldoende dekkend op de ondergrond aangebracht maar, niet te dik! Wanneer er te dik wordt gespoten kan dit ervoor zorgen dat de verf gaat zakken op de muren of plafonds wat zorgt voor een onregelmatig eindresultaat. Maar wanneer de verf te dun wordt aangebracht zorgt dit voor kale plekken of banen in uw plafond of wanden. Uiteindelijk is het daarom belangrijk dat iemand die spuit voldoende ervaring heeft.

 7. Als alles gedekt is met latex dan kan alles opgeruimd worden. Dit doe je bij voorkeur als de verf nog vers is zodat, de tape makkelijk te verwijderen is. Laat u alle latex hard worden dan kan het nog een flinke klus worden om alles los te krijgen. Ook dit moet secuur gebeuren want we willen niet dat het afplakmateriaal tegen de latex aan valt en schade veroorzaakt. Alles wordt nu opgeruimd en is plastic zakken afgevoerd en ingeladen.

 8. Nu kan er gecontroleerd worden op laatste onregelmatigheden die we bijwerken met een klein rollertje met wat verf die we overigens laten staan zodat, u deze later nog kan gebruiken mocht er wat schade of vlekken ontstaan tijdens de overige werkzaamheden of tijdens het verhuizen.

Zoals u ziet gaan er flink wat handelingen aan het latex spuiten vooraf en is voldoende ervaring een must! Mocht u kiezen voor een goedkopere latex spuiter dan kiest deze er vaak voor om handelingen over te slaan om toch voldoende geld te besparen. Ook hierin geldt weer dat goedkoop, duurkoop is en is het belangrijk om te weten welke handelingen uw spuiter wel of niet uitvoert!

ral kleuren latex verf spuiten

Kleuren latex spuiten

Latex verf is in diverse RAL kleuren beschikbaar, echter zijn de meest gekozen kleuren RAL 9010 en RAL 9016. Bij STUCSTUNTER.nl is de meest gebruikte kleur RAL 9016. Dit is een hagel witte kleur zonder pigment waardoor alleen het aller witste resultaat behaald wordt. Met deze kleuren heeft uw woning een mooie frisse uitstraling en is het geschikt voor elk interieur.

Op welke ondergrond?

Latex spuiten kan op veel ondergronden worden aangebracht. Denk daarbij aan:

 • Op afgewerkte gipsplaten
 • Op pleisterwerk
 • Op stucwerk

Airless verfspuiten voor nieuwbouwwoning

Als u een nieuwbouw woning hebt dan wordt deze in veel gevallen behangklaar opgeleverd. In dat geval dienen wij eerst een strakke pleisterlaag aan te brengen voor het mooiste resultaat. Wij zullen hierna de latex in 2 lagen aanbrengen. De eerste laag bestaat uit pigment en een primer (ook wel voorstrijk genoemd). Deze laag wordt ook machinaal aangebracht met één van onze airless spuitmachines en zorgt voor een goede basis en hechting voor de tweede laag. Nadat de eerste laag latex is aangebracht zullen wij alle ondergronden nalopen op oneffenheden en deze direct bijwerken indien aanwezig. Zodra de eerste laag goed is gedroogd, brengen wij wederom machinaal de tweede laag latex verf aan. Het eindresultaat is een prachtige en strakke uitstraling van uw wanden & plafonds.

Voordat wij starten met het latex spuiten zullen wij eerst de onderdelen die niet gespoten moeten worden goed afplakken met daarvoor bestemd afplakpapier en plastic folie. Hiermee kunt u er zeker van zijn dat onderdelen zoals keukens, deuren of radiatoren goed beschermd zijn en niet per ongeluk mee worden gespoten.

latex verf spuiten 1

 

Wanden & plafonds met latex spuiten

Door uw wanden & plafonds te laten spuiten met latex bespaart u zowel een hoop tijd als geld. Latex spuiten gaat vele malen sneller dan traditioneel aanbrengen met een roller en kwast. Het machinaal aanbrengen van latex noemen ze ook wel airless verfspuiten en zorgt voor een mooi egaal en strak resultaat. Met latex verfspuiten heeft u geen last van strepen of aanzetten wat met een roller vaak wel het geval is.

 

Prijzen latex spuiten

De prijzen van latex spuiten kunnen nogal verschillen. Zo is het voor ons bijvoorbeeld veel makkelijker als zowel wanden als plafonds in 1 kleur gespoten moeten worden. Hierdoor hoeven wij niet meerdere dagen langs te komen en kunnen wij vaak binnen enkele dagen de klus opleveren.
Voor nieuwbouw woningen bieden wij een totaalpakket aan met strak pleisterwerk en airless verfspuiten. U heeft dan ook maar te maken met 1 bedrijf die alle werkzaamheden van A tot Z uitvoert en dus ook maar 1 aanspreekpunt. Bent u benieuwd wat strak pleisterwerk + latex spuiten voor u gaat kosten? Maak dan gebruik van onze online prijs calculator en ontvang binnen 2 minuten uw prijs.