oxidestuc

Metalstuc: de nieuwste stuc-trend voor uw woning

De ontwikkelingen op het gebied van stucwerk staan zeker niet stil. De laatste trend op het vlak van de afwerking van wanden, vloeren en andere oppervlakten in uw woning is metalstuc. Metalstuc is een methode van stucwerk die een onopvallende muur in uw woon- of slaapkamer omtovert in het stralende middelpunt van de ruimte. De vele mooie en zeer in het oog springende effecten die te behalen zijn met het werken met metalstuc zijn onmogelijk over het hoofd te zien voor eenieder die de ruimte betreedt. Menigeen zal zich even afvragen of het nou een muur of een kunstwerk is waar hij naar staat te kijken.

neem contact op

Wat is metalstuc?

Het woord zegt het al, metalstuc is een methode van stucwerk op metaalbasis. Het geeft uw wand dus niet alleen de opvallende look van metaal, de stuc is ook daadwerkelijk geproduceerd op basis van metaal. Metalstuc is daarmee de ideale optie wanneer u een muur of vloer in een bepaalde ruimte in uw woning wilt voorzien van een laag stucwerk waar menigeen naar zal omkijken. Overigens zijn de effecten die te bereiken zijn door te werken met metalstuc zeer uiteenlopend. De ervaren stukadoor kan met hetzelfde product vele verschillende kanten op. De mate van effect die de muur uitstraalt kan bepaald worden door de manier waarop het stucwerk wordt aangebracht. Zo kunt u kiezen voor een muur met metalstuc die een rustige maar prachtige achtergrond vormt voor de rest van uw interieur. Maar door met het stucwerk veel effect aan te brengen kan de stukadoor ervoor zorgen dat uw muur begint te stralen en de aandacht zal vragen van eenieder die de ruimte binnenkomt. Metalstuc wordt in een dunne laag van ongeveer 1,5 mm aangebracht op uw oppervlakte. Wat betreft de mogelijkheden op het gebied van kleuren zijn er ook vele mogelijkheden. Metalstuc is beschikbaar is een aantal basiskleuren: Brons, Koper, Tin, Messing, Zink, Aluminium, Ijzer, Roest en Groen Oxide. Vervolgens kunt u deze varianten ook weer samenvoegen om zo vele zeer uiteenlopende effecten en combinaties te creeëren naargelang u denkt dat metalstuc het mooiste past binnen uw interieur. Uiteraard kunnen wij u uitgebreid adviseren over welke combinaties mooi werken en wat de do’s en don’t’s zijn wanneer u een metalstuc afwerking overweegt als onderdeel van uw inrichting.

Een van de voorbeelden van wat niet mogelijk is met metalstuc is het gebruik in natte ruimtes, in tegenstelling tot het eveneens zeer populaire betonstuc. Waar betonstuc door de combinatie van cement en hars van zichzelf waterdicht is en daarmee uitermate geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld uw badkamer, is metalstuc dit niet.

Meer weten over metalstuc?

Misschien heeft u al de perfecte ruimte in uw woning in gedachten waar u een of meerdere muren wilt voorzien van een prachtige laag metalstuc. Wordt het de keuken of de woonkamer? We horen graag over uw plannen met metalstuc, zodat we u kunnen voorzien van het een en ander aan advies over het gebruik en de effecten die te bereiken zijn met het werken met deze moderne, opvallende en prachtige manier van stucwerk. Bent u nog niet zover en heeft u vooral nog een aantal vragen te stellen alvorens u kiest voor een speciale afwerking met metalstuc of toch voor een ander type stucwerk zoals betonstuc? Ook in dat geval komen we graag met u in contact zodat we uw vragen kunnen beantwoorden en u een beter inzicht kunnen geven in de mogelijkheden en bijkomende kosten en andere zaken waar u op moet letten wanneer u overweegt een van de muren in uw woning te voorzien van de unieke afwerking door middel van metalstuc.

neem contact op voor een vrijblijvende offerte
metalstuc