Gietvloeren

Stijlvol & slijtvast

Neem contact op

Gietvloeren binnen elk interieur

Wanneer u een nieuwe woning heeft gekocht dan zult u zich ongetwijfeld aan het oriënteren zijn over de verschillende keuzes in vloeren. Nu is uw inrichting bepalend voor het type vloer welke u neemt. Behalve bij een gietvloer!

Waarom een gietvloer?

De gietvloer kan toegepast worden in elk interieur omdat, de gietvloer in elke kleur aan te brengen is zijn de mogelijkheden eindeloos. De voordelen van een gietvloer zijn dat een gietvloer licht elastisch is betekent dat de vloer meewerkt als de ondergrond werkt. Tevens sluit een gietvloer naadloos aan bij diverse soorten stucwerk voor zowel bestaande als nieuwbouwwoningen. Denk hierbij aan dunpleister, tradtioneel stucwerk of beton cire.

Dus als u een nieuwbouwwoning heeft is dit een goed alternatief voor een beton-ciré vloer welke sneller kan op scheurvorming heeft. Ook is een gietvloer vloeistofdicht dit betekent dat de vloer bestand is tegen rode wijn of andere vlekkende middelen. Heeft u kinderen dan is een gietvloer een goed optie omdat, deze makkelijk schoon te maken is als ze per ongeluk wat morsen.

Doordat een gietvloer bestaat uit 1 systeem zorgt dit ervoor dat deze voegenvrij is wat natuurlijk weer makkelijker is met schoonmaken. Dus nooit meer last van vieze voegen of voegen die verkleuren na verloop van tijd.

Verschillende kleuren gietvloeren

Omdat een gietvloer uit polyurethaan bestaat is deze in elke kleur toe te passen dit is vooral handig zodat, u de rest van uw inrichting hier perfect op aan kan laten sluiten! Wel is het belangrijk om altijd te kiezen voor een gietvloer die UV bestendig is omdat, deze anders kan gaan verkleuren na verloop van tijd. Dus heeft u een een mat of kleed die lang op dezelfde plek ligt en u besluit deze te verplaatsen dan zal er ongetwijfeld kleurverschil ontstaan bij een gietvloer die niet UV bestendig is!

Voordelen van een gietvloer

Een gietvloer is 2 mm dik dus dit zorgt ervoor dat dit uitstekend te combineren is met vloerverwarming omdat, de warmte makkelijker doorgelaten wordt zal dit ook terug te zien zijn in uw energierekening en dus in uw portemonnee!

Buiten het feit dat een gietvloer in elke kleur leverbaar is zijn er ook varianten te verkrijgen met een beton-look effect. Door een extra component toe te voegen creëert de aanbrenger “vlammen” in het werk wat zorgt voor een wat stoerdere uitstraling ook zult u bij deze manier van afwerken minder vaak hoeven te dweilen.

Al met al zitten er alleen maar voordelen aan gietvloer maar, u moet er wel opletten dat dat u net zoals met elk andere type vloer zoals hout, PVC, beton-ciré of laminaat geen chemische middelen gebruikt om uw gietvloer schoon te houden omdat, dit de kans vergroot dat u schade aan de coating aan brengt.

Bij STUCSTUNTER.nl gebruiken we altijd de meest duurzame gietvloeren die krasvast, licht elastisch en UV-bestendig zijn en mocht deze onverhoopt toch beschadigen dan hebben we een speciaal team om deze onzichtbaar te herstellen! En net zoals al onze producten weet u zeker dat u de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs krijgt!