spackspuiten

Wat is spackspuiten?

Wanneer we spreken over spackspuiten hebben we het over het aanbrengen van een dunne laag pleister met een korrel op de wanden of plafonds van uw woning. Zoals het woord al zegt, wordt het pleisterwerk gespoten met een spuitmachine die onder hoge druk een of twee lagen spackspuitwerk aanbrengt. Wat betreft het spuitwerk is het van belang wat de kwaliteit van de onderlaag is waarop het spackspuiten moet gebeuren. Indien de ondergrond van de muur of het plafond waarop u het spuitwerk wilt laten aanbrengen al volledig strak en wit is, kan het spackspuiten in principe in een laag gebeuren. Meestal is het echter zo dat de wand eerst egaal en strak gemaakt dient te worden. Dit om ervoor te zorgen dat de structuur van het spackspuiten goed naar voren komt. Indien dit het geval is, wordt er eerst een zogenaamde meslaag aangebracht. Oneffenheden en poreuze gedeelten worden hiermee weggewerkt zodat de muur klaar is voor het daadwerkelijke spackspuiten; het aanbrengen van de eindafwerking met korrel. Voor deze laag is het weer van belang te letten op de grootte van de korrel. Of u kiest voor een grove of fijne korrel bepaalt uiteindelijk de structuur die het spackspuiten aanbrengt op uw wand of muur. Daarbij kunt u bij een wat minder strakke ondergrond het beste kiezen voor een grove korrel, zodat deze de oneffenheden van uw ondergrond mooi kan camoufleren. Een fijne korrel zal niet goed zichtbaar zijn wanneer er sprake is van oneffenheden op de ondergrond van de muur waar het spackspuiten moet gebeuren. De fijne korrel wordt doorgaans wel toegepast bij het werken aan nieuwbouwprojecten, omdat de wanden en plafonds doorgaans glad en strak opgeleverd worden. Bij twijfel over de korrelgrootte kan de stukadoor altijd een stukje proef spuiten, zodat het daadwerkelijke eindresultaat bekeken kan worden.

neem contact op

De mogelijkheden van spackspuiten

Wat betreft de verschillende kleuren zijn de mogelijkheden wat betreft spackspuiten eindeloos. De spackverf wordt geleverd in standaardkleuren, voornamelijk wit, maar het mengen met andere kleuren is mogelijk, waardoor spackspuiten in vele verschillende kleuren mogelijk is. Mocht u in uw woning al een laag spackverf op een muur hebben, maar wilt u toch een andere kleur? Dan kunt u gewoon over de laag heen verven. Binnen twee dagen zal het spuitwerk goed gedroogd zijn zodat er netjes overheen geverfd kan worden. Naast de kleuren is er bij de keuze voor het spackspuiten ook nog de korrelgrootte die kan varieren. De korrelgrootte bepaalt uiteindelijk de structuur die met het spackspuiten wordt aangebracht op uw wand of plafond. Kiest u voor een fijnere korrel, met een subtieler en regelmatig resultaat? Of gaat u voor een grove korrel, met een meer zichtbare en wat minder gelijkmatige structuur? Aangezien het spackspuiten gebeurd door middel van gespecialiseerde spuit apparatuur, kan de stucadoor behoorlijk snel en efficient te werk gaan, zeker vergeleken met de meer traditionele vormen van het aanbrengen van dikker stucwerk. Dit levert dan ook voor u de nodige voordelen op het gebied van de kosten van het spackspuiten op; het is een stuk minder prijzig dan vele andere methoden van stucwerk.

Meer weten over spackspuiten?

Indien u nog met vragen zit aangaande spackspuiten of andere vragen omtrent stucwerk voor de wanden of plafonds in uw woning, dan kunt u altijd eens vrijblijvend contact met ons opnemen. Het kan zeer verhelderend werken uw project eens voor te leggen aan een van onze ervaren stukadoors, zodat zij u kunnen helpen met het krijgen van een duidelijk beeld van wat de mogelijkheden omtrent uw project precies zijn. Daarnaast kan het fijn zijn alvast een beeld te krijgen bij wat de verschillende prijzen per vierkante meter zijn die horen bij de verschillende methoden van stucwerk die u overweegt. Bent u al verder en heeft u een vrij duidelijk beeld van uw wensen en behoeften? Wacht dan niet langer en vraag direct gratis een vrijblijvende offerte aan middels onze offerte tool!

neem contact op voor een vrijblijvende offerte
spack spuiten