spachtelputz sierpleister

Spachtelputz en granol: sierpleisters met structuur

Spachtelputz en granol zijn veelvoorkomende vormen van sierpleister waarbij een duidelijke structuur zichtbaar is. Aangezien deze vormen van sierpleister voornamelijk aan het eind van de vorige eeuw erg populair waren, vinden we deze methoden van stucwerk vooral terug in de wat oudere woningen. Toch is een sierpleister met structuur nog zeker een relevante manier van werken en levert het nog altijd een zeer mooi resultaat op. De vele voordelen van het gebruiken van dergelijke vormen van sierpleister zoals spachtelputz en granol zijn er mede verantwoordelijk voor dat er nog altijd veel vraag naar is. Deze vormen van sierpleister zijn niet alleen betaalbaar, makkelijk in het onderhoud en behoorlijk stevig. Ook zijn ze zowel binnen als buiten toe te passen, bestaat de mogelijkheden in verschillende kleuren te werken en natuurlijk zijn deze sierpleisters makkelijk over te schilderen, waardoor voor een nieuwe look de oude putz of granol laag kan volstaan.

neem contact op

Wat is het verschil tussen spachtelputz, sierpleister en granol?

Spachtelputz en granol zijn de meest voorkomende vormen van sierpleister met structuur. Een derde populaire sierpleister is het zogenaamde rustiekputz. Wanneer u een sierpleister met structuur overweegt te laten aanbrengen op de wanden of muren in uw woning, voor welke van deze drie methoden kiest u dan en waarom? De voornaamste verschillen tussen spachtelputz, granol en rustiekputz zitten in de grofheid van de korrel die de structuur aanbrengt en daarmee ook de uitstraling. Spachtelputz heeft een kleinere korrel. Hierdoor ontstaat een subtiele en gelijkmatige structuur. Rustiekputz heeft een wat grovere korrel. Hierdoor ontstaat een structuur met wat duidelijkere groeven en korrels, maar wel met een wat mindere regelmaat. Granol heeft tot slot een grove korrel, en daarbij ook minder korrels. Zodoende geeft granol een herkenbare structuur met groeven die in diverse patronen kunnen worden aangebracht. Binnen de wereld van sierpleisters met structuur bieden deze drie vormen van stucwerk dus voor ieder wat wils.

Wat is spachtelputz eigenlijk?

Spachtelputz is een vorm van sierpleister die versterkt wordt met toevoeging van kunsthars. Daarbij heeft de pleister een vermengde korrel die bij het aanbrengen van de laag sierpleister een structuur achterlaat. Om dit effect goed uit de verf te laten komen is het uiteraard wel van belang dat de muur waarop de sierpleister wordt aangebracht van tevoren uitermate goed geëgaliseerd is. Spachtelputz is verkrijgbaar in verschillende diktes, waarbij u moet denken aan een variatie van 1 tot 2,5mm korreldikte. Met een kleinere korrel krijgt u een subtieler en regelmatiger resultaat dan met een grotere korrel. Grote voordelen van deze vorm van sierpleister is dat het, net als granol in verschillende kleuren is aan te brengen en dat het zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Daarnaast is het goed schoon te houden en kan het goed tegen een stootje. Niet alleen maar voor de sier dus, zo’n sierpleister.

Meer weten over spachtelputz of sierpleister?

Wellicht bent u geïnteresseerd in het laten aanbrengen van een mooie sierpleister op de wanden of plafonds in uw woning maar zit u nog met enkele vragen of vindt u het lastig zich in te beelden welke vorm van sierpleister uiteindelijk de juiste keuze zal zijn. In deze gevallen is het altijd raadzaam gewoon eens contact met ons op te nemen. Onze ervaren stukadoors staan altijd voor u klaar om mee te denken over de precieze wensen en mogelijkheden die op uw project van toepassing zijn. Daarnaast kunnen zij u vertellen over de vele andere mogelijkheden van sierpleisters die eventueel ook mogelijk zijn. Bent u al verder en wilt u gewoon eens snel weten wat uw project ongeveer gaat kosten? In dat geval kunt u altijd met de offerte tool een vrijblijvende offerte aanvragen!

neem contact op voor een vrijblijvende offerte
kleuren sierpleister