Foto 18 01 2021 11 12 26

Een stukadoor om uw muren glad te maken

Het laten glad maken van muren bij een kleine of grote verbouwing is de perfecte manier om de muren in uw woning weer die strakke nieuwe uitstraling te geven die zo goed past bij uw interieur. Het glad maken van muren kan onderdeel zijn van een afwerking van een recent opgeleverd nieuwbouw project, maar het kan ook zijn dat u uw muren glad wilt laten maken omdat er oneffenheden, gaten of andere storende sporen van gebruik in gekomen zijn over de jaren. Het laten glad maken van uw muren is het werk van de stukadoor, die specialist op het gebied van stucwerk, zoals we het glad maken van muren ook wel noemen. De stukadoor kan u adviseren over de verschillende mogelijkheden waarop u uw muren glad kunt laten maken. Enerzijds is dit afhankelijk van de noodzakelijke kant van uw project: dienen er reparaties uitgevoerd te worden? In dit geval moet het glad maken van muren vaak gebeuren door een dikkere laag stucwerk aan te brengen. Indien dit niet zozeer het geval is, maar u slechts op zoek bent naar een dunne afwerklaag om uw muren glad te maken, kan de stukadoor vaak sneller en goedkoper werken door bijvoorbeeld een laag dunpleister aan te brengen om uw muren glad te maken. Naast de vraag of er reparaties uitgevoerd dienen te worden is het ook de vraag wat uw wensen zijn betreffende het glad maken van uw muren. Verschillende soorten stucwerk brengen verschillende resultaten met zich mee. Resultaten die met name kunnen verschillen in de uitstraling van uw muren, maar ook de eigenschappen die bijvoorbeeld invloed hebben op het gebruik en de duurzaamheid van uw muren.

neem contact op

Wat zijn de kosten van het glad maken van muren?

Wat het u gaat kosten om uw muren glad te laten maken is volledig afhankelijk van de aard van de totale werkzaamheden. Is er sprake van een op zichzelf staand klein project waarbij de stukadoor direct aan de slag kan met het glad maken van uw muren, of is het project onderdeel van een grotere verbouwing waarbij rekening gehouden moet worden met het inplannen van het glad maken van uw muren en zodoende meer voorbereidend werk nodig is. Daarnaast zijn er voor het glad maken van uw muren verschillende mogelijkheden waar u voor kunt kiezen die bijvoorbeeld op het visuele of het praktische vlak voordelen hebben. Zo kunt u kiezen voor meer speciale methoden van stucwerk, zoals het zogenaamde betonstuc of beton cire, waarbij een mengsel van cement en hars wordt aangebracht dat uw muren een prachtige betonlook mee geeft. Daarnaast hebben dergelijke methoden voor het glad maken van uw muren ook praktische voordelen. Zo zijn muren en vloeren die afgewerkt zijn met betonstuc waterdicht, slijtvast en behoeven zij geen onderhoud.

Meer weten over het glad maken van muren?

Wanneer u op zoek bent naar een stukadoor die u kan adviseren en het glad maken van uw muren voor u kan uitvoeren zijn er een hoop dingen waar u rekening mee dient te houden. Zeker wanneer u voor de eerste keer een dergelijke klus laat uitvoeren kan het daarom zeer behulpzaam zijn eens vrijblijvend contact met ons op te nemen, zodat we u het een en ander kunnen toelichten en u kunnen uitleggen wat de grote verschillen zijn die bepalen wat voor u de mogelijkheden en bijkomende kosten zullen zijn van het laten glad maken van uw muren. Wellicht heeft u wel al een duidelijk beeld van wat u wilt, en wat de grootte van uw project ongeveer zal zijn. In dat geval kunt u altijd vrijblijvend een offerte aanvragen om direct een opgave te krijgen van wat de kosten zullen zijn van het glad laten maken van uw muren of andere oppervlakten in uw woning.

neem contact op voor een vrijblijvende offerte
dunpleister