kosten stukadoor

Welke ondergronden zijn geschikt voor stucen?

In de regel is het mogelijk om op elke ondergrond te stucen. Wel geldt voor bepaalde ondergronden dat alvorens het stucen kan beginnen een voorbehandeling nodig is. Het stucen over tegelwerk is een vraagstuk dat vaak voorkomt. Uiteraard heeft het zo zijn voordelen om direct op het tegelwerk van bijvoorbeeld uw badkamer te stucen. U hoeft zo immers de bestaande laag tegelwerk niet weg te halen, hetgeen u een hoop werk en rommel scheelt. Bij het stucen over tegelwerk is het echter wel van belang dat de laag tegels in goede staat is.

Eigenlijk is dit een principe dat te zien is als een vuistregel voor het stucen van verschillende ondergronden. Is de ondergrond waar u op wilt stucen in goede staat, dan kunt u er een laag stucwerk op aan laten brengen. Maar het stucwerk zal dat kwaliteit van de ondergrond nooit verbeteren. Vallen de tegels dus bijna van de muur, dan zal uw stucwerk niet de juiste oplossing zijn.

Een ander veelvoorkomend vraagstuk is het stucen op houtwerk. Het antwoord is nee. Hout is immers een ondergrond die behoorlijk kan werken door de aanwezigheid van vocht. Wanneer het hout gaat werken, zal het aangebrachte stucwerk gaan scheuren. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld wel om het houtwerk eerst te bekleden met gipsplaat. 

neem contact op

Wat zijn de kosten van stucen?

Aangaande de kosten van het stucen van muren of plafonds in uw woning is het lastig een eenduidig antwoord te geven. De kosten die het stucen van de door u gewenste oppervlakten met zich mee zullen brengen zijn volledig afhankelijk van een aantal factoren die wij niet voor u kunnen bepalen. Allereerst is er natuurlijk het type stucwerk dat op uw project van toepassing is. Gaat u voor het stucen door middel van spuitwerk, voor een snel en strak resultaat, of dient er bij het stucen een dikkere laag stucwerk aangebracht te worden om eventuele oneffenheden weg te werken? Ook kunt u kiezen voor methoden van stucen die voordelen met zich meebrengen op het gebied van functionele en esthetische eigenschappen. Elke methode van stucen heeft wel zijn eigen toepassing, het is dus belangrijk eerst een goed idee te hebben bij de aard van uw project en uw wensen, voordat het mogelijk is iets relevants te zeggen over de kosten van het stucen. Daarnaast is het aantal vierkante meters natuurlijk een belangrijke factor. Gaat het om het stucen van een enkel muurtje, of wilt u uw gehele huis laten stucen? En op welke ondergrond gaat er gestuct worden? Wanneer u wilt laten stucen op bepaalde ondergronden zoals hout, is het van belang eerst een behandellaag aan te brengen.

Heeft u nog verdere vragen over stucen?

Natuurlijk is het mogelijk dat u nog met verdere vragen zit rondom het stucen over houtwerk, stucen over tegelwerk of andere manieren van het stucen van de wanden of plafonds in uw woning. U kunt dan altijd eens vrijblijvend contact met ons opnemen. Het kan zeer verhelderend werken uw project eens voor te leggen aan een van onze ervaren stukadoors, zodat zij u kunnen helpen met het krijgen van een duidelijk beeld van wat de mogelijkheden omtrent uw project precies zijn. Daarnaast kan het fijn zijn alvast een beeld te krijgen bij wat de verschillende prijzen per vierkante meter zijn die horen bij de verschillende methoden van stucen die u overweegt. Bent u al een aantal stappen verder en heeft u een vrij duidelijk beeld van uw wensen en behoeften? Wacht dan niet langer en vraag direct gratis een vrijblijvende offerte aan middels onze offerte tool!

neem contact op voor een vrijblijvende offerte
stukadoor