stukadoor

Muren stucen

Bij een verbouwing, recent opgeleverd nieuwbouw project of gewoon een opfrisbeurt van uw woning kan het een groot verschil maken wanneer u de muren en plafonds laat stucen. Het stucen van muren en andere oppervlakten is de perfecte manier om een ruimte weer die strakke nieuwe look te geven waar u naar op zoek bent. Het stucen van muren is het werk van de stukadoor, die gespecialiseerd is in de vele verschillende manieren waarop allerlei oppervlaktes kunnen worden afgewerkt. Samen met de stukadoor bepaalt u op wat voor manier u de muren, vloeren of plafonds van uw woning wilt laten stucen. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van de grootte en aard van het project waarvoor u de stukadoor wilt inhuren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor meer simpel stucwerk waarbij u de stucadoor de muren laat stucen met name om ze klaar te maken voor een laatste afwerklaag, zoals een laag latex verf. U kunt ook kiezen voor zeer uitgebreid stucwerk waarbij uw muren met het stucen voorzien worden van een speciale uitstraling of speciale eigenschappen.

neem contact op

Wat zijn de kosten van het stucen van muren?

Wat betreft de kosten waar u rekening mee moet houden wanneer u muren wilt laten stucen is het van belang een duidelijk beeld te hebben van de daadwerkelijke werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden. Is er veel voorbereidend werk nodig, of kan de stukadoor direct beginnen met het stucen van de muren in uw woning. Daarnaast zijn de kosten volledig afhankelijk van het aantal vierkante meters aan muren dat u wilt laten stucen en het type stucwerk dat u wilt laten aanbrengen. Soms is een dunne laag gespoten stucwerk al genoeg, het zogenaamde dunpleister, dit is met name het geval voor het stucen van muren in recent opgeleverde nieuwbouw woningen. Wanneer muren door middel van het stucen daadwerkelijk gelijk of egaal gemaakt dienen te worden is er vaak een dikkere laag stucwerk nodig. In dit geval zal het werk van de stukadoor een stuk duurder uitvallen. Er zijn ook verschillen in prijs wanneer we kijken naar meer bijzondere typen stucwerk. Zo kunt u uw muren bijvoorbeeld ook laten stucen met bijvoorbeeld betonstuc, ook wel beton cire, of metalstuc. Dergelijke methoden van stucwerk brengen visuele en praktische voordelen met zich mee. Hierbij kunt u vooral denken aan de herkenbare stoere betonlook van beton cire, die in vele verschillende inrichtingen een opvallende toevoeging vormt aan het interieur. Maar ook de meer praktische kwaliteiten van het stucwerk leveren variatie op in de kosten die komen kijken bij het laten stucen van muren. Hierbij kunt u met name denken aan slijtvastheid, waterdichte eigenschappen, onderhoud en gemak in het schoonhouden van de oppervlakte die u laat stucen.

Meer informatie over het stucen van muren?

Wanneer u op zoek bent naar een stukadoor die het stucen van uw muren, plafonds of vloeren voor u kan uitvoeren, zijn er genoeg dingen om rekening mee te houden. Wellicht heeft u al een goed idee van wat u wilt, en wat de grootte van uw project ongeveer zal zijn. In dat geval kunt u altijd vrijblijvend een offerte aanvragen om direct een opgave te krijgen van wat de kosten zullen zijn van het laten stucen van muren of andere oppervlakten in uw woning. Mocht u nog niet zo ver zijn en meer behoefte hebben aan oriënterende informatie over het stucen van muren, dan kunt u uiteraard ook vrijblijvend bij ons terecht. U kunt ons altijd contacteren met vragen, we staan u graag te woord en delen onze kennis en ervaring met u om het beste resultaat voor uw project mogelijk te maken.

neem contact op voor een vrijblijvende offerte
stukadoor