plafond stucen

Uw plafond laten stucen

Bij een opgeleverd nieuwbouw project, grote verbouwing of een opknapbeurt van uw woning kan het een groot verschil maken wanneer u uw muren en plafond laat stucen. Het stucen van een muur of plafond is een zeer goede manier om uw woonkamer, slaapkamer of keuken weer die strak afgewerkte look te geven die het verdient. Het stucen van muren of het plafond is het ambacht van de stukadoor. De stukadoor is een specialist die alles weet over de verschillende manieren en mogelijkheden waarop de uiteenlopende oppervlaktes in uw woning voorzien kunnen worden van een strakke afwerklaag die zo goed mogelijk past bij uw wensen en de stijl van de rest van uw woning. Zo kan de stucadoor het plafond of de muur voorzien van een meer simpele laag stucwerk die vooral dient om uw plafond of wand klaar te maken voor een laatste afwerklaag, zoals een laag verf of behang. Maar ook vele verschillende vormen van meer uitgebreid stucwerk zijn mogelijk en soms ook noodzakelijk. Wellicht dient uw muur of plafond door middel van het stucen egaal gemaakt te worden of dienen er speciale eigenschappen aangebracht te worden door middel van het stucen. Zo kunt u ervoor kiezen speciale typen stucwerk aan te laten brengen die een bepaalde uitstraling aan uw plafond geven. Maar ook de eigenschappen van het stucwerk in praktische zin zijn van belang om mee te nemen wanneer u overweegt een muur of plafond te laten stucen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor stucwerk dat waterdicht is. Maar ook de slijtvastheid en de mate waarin de afwerking van uw plafond of muur onderhoud vergt is van belang om mee te nemen.

neem contact op

Wat zijn de kosten van het stucen van mij plafond

Uiteraard wilt u graag weten wat de kosten zijn waar u rekening mee moet houden wanneer u overweegt uw plafond te laten stucen. Om echter iets over de kosten van het stucen van uw plafond te kunnen zeggen is het noodzakelijk een compleet overzicht te hebben van de totale werkzaamheden die door de stukadoor uitgevoerd dienen te worden. Kan de stukadoor direct aan de slag en gaat het om een kleine onafhankelijke klus? Of is er veel voorbereidend werk nodig en maakt het werk onderdeel uit van een groter project waarin rekening gehouden dient te worden met andere werkzaamheden? Daarnaast zijn de kosten volledig afhankelijk van het aantal vierkante meters aan plafond of muur dat u wilt laten stucen en het soort afwerking dat u met het stucwerk wilt bereiken. Soms is het aanbrengen van een laag dunpleister al genoeg, bijvoorbeeld wanneer het gaat om het afwerken van recent opgeleverde nieuwbouw projecten. De muren en plafonds in dergelijke projecten worden vaak dusdanig strak opgeleverd dat een dunne laag stucwerk volstaat. Aan de andere kant zou het ook kunnen zijn dat het stucwerk meer gericht is op het egaal maken of repareren van gaten of andere oneffenheden in uw plafond of muur. Het stucen zal dan duurder uitvallen omdat er een dikkere laag stuc aangebracht dient te worden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor verschillende mogelijkheden wat betreft de uitstraling en eigenschappen die u uw plafond of muur met het stucen mee wilt geven. Meer bijzondere type van stucwerk, zoals betonstuc of beton cire, zijn aanzienlijk duurder dan gewoon stucwerk, maar het laten stucen van uw plafond of muur met dergelijke vormen van stucwerk brengt ook vele voordelen met zich mee.

Meer weten over uw plafond laten stucen?

Welke keuzes u moet maken wanneer u overweegt uw plafond te laten stucen is volledig afhankelijk van de aard van uw project en uw wensen. Mocht u hulp nodig hebben een beter inzicht te krijgen in wat er voor uw project allemaal tot de mogelijkheden behoort, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies. Heeft u al een redelijk beeld van wat er voor uw project nodig is en wat uw wensen zijn? Dan kunt u natuurlijk altijd direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

neem contact op voor een vrijblijvende offerte
stucwerk plafond

Stappenplan plafond stucen

U wilt uw plafond laten stuccen? Ondanks dat wij gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van beton-ciré, latex spuiten en dunpleister is het traditioneel aanbrengen van stucwerk ook 1 van onze specialiteiten! Hoe gaat zoiets in zijn werk?

  1. Om te beginnen moeten we natuurlijk weten hoe groot het plafond is en of het plafond is gemaakt van stucplaten of betonkanaalplaten. Dit is van invloed op de prijs omdat er bij de overgangen van betonkanaalplaten een zogenaamde gitex geplaatst moet worden om scheurvorming te voorkomen!

  2. Ook moeten we weten of het een bestaande woning betreft waar alles afgeplakt moet of dat het een nieuwbouwwoning betreft. Als het om een bestaande woning gaat waar alle wanden reeds afgewerkt zijn dan zullen deze afgedekt moeten worden. Ook als de vloeren afgeplakt moeten worden wordt dit beschouwd als meerwerk en brengt dit extra kosten met zich mee. Wel zo fijn als u dit van tevoren weet natuurlijk voordat u uw plafond laat stukadoren!

  3. Als we starten moet het plafond eerst voorgestreken worden met een voorstrijk (tenzij het een plafond is gemaakt van stucplaten) en worden voorzien van gaasband waar nodig.

  4. Wanneer de voorstrijk voldoende gedroogd is meestal na zo een 3 uur. Dan starten we met het stukadoren dit kan zowel handmatig als machinaal gebeuren. Over het algemeen stukadoren wij de meeste plafonds handmatig tenzij er grote diepteverschillen in voorkomen zoals bijvoorbeeld betonkanaalplaten die verspringen.

  5. Het handmatig aanbrengen van de gips is iets wat wel door een professional moet gebeuren vooral als het om een groot plafond gaat zullen hier meerdere ervaren stukadoors op moeten staan om tot een strak eindresultaat te komen. Heeft u een klein wc plafond? Ook dat kunnen wij verzorgen!

  6. Wanneer de gips opgezet is dan worden de plafonds gereëen met een speciale rei om tot een strak basis te komen zodat dit vervolgens na voldoende droging kan worden gladgestreken met een daarvoor bestemde spackmes. Dit proces wordt 2 keer herhaald en het spasmes wordt van achter naar voren en van voor naar rechts over het plafond heen getrokken. Bij voorkeur onder een hoek van 45 graden.

  7. Nu begint het plafond vorm te krijgen. We kunnen nu beginnen met het bevochtigen van het plafond. Dit doen we met een zogenaamde filsblok. We maken roterende bewegingen over het plafond terwijl we om de zoveel tijd de spons opnieuw bevochtigen. Dit zorgt voor een zogenaamde sliklaag of pleisterlaag met deze laag kunnen we het plafond opnieuw met een spackmes strak trekken.

  8. Wilt u de plafond schilderen? Dan blijft er nog 1 handeling over en dat is het afpleisteren hiervoor gebruiken wij een finishlaag zodat de plafonds spiegelglad worden en eventuele deukjes nog opgevuld kunnen worden.

Wilt u uw gestucte plafond schilderen? Dan adviseren wij om alle hoeken eerst te kitten en eventuele oneffenheden weg te schuren of optie vullen en bij oppervlaktes groter dan 40 m2 is het aan te raden om het plafond te laten spuiten zodat, u geen baanvorming krijgt op uw strakke, gestukadoorde plafond.