plafond stucen

Uw plafond laten stucen

Bij een opgeleverd nieuwbouw project, grote verbouwing of een opknapbeurt van uw woning kan het een groot verschil maken wanneer u uw muren en plafond laat stucen. Het stucen van een muur of plafond is een zeer goede manier om uw woonkamer, slaapkamer of keuken weer die strak afgewerkte look te geven die het verdient. Het stucen van muren of het plafond is het ambacht van de stukadoor. De stukadoor is een specialist die alles weet over de verschillende manieren en mogelijkheden waarop de uiteenlopende oppervlaktes in uw woning voorzien kunnen worden van een strakke afwerklaag die zo goed mogelijk past bij uw wensen en de stijl van de rest van uw woning. Zo kan de stucadoor het plafond of de muur voorzien van een meer simpele laag stucwerk die vooral dient om uw plafond of wand klaar te maken voor een laatste afwerklaag, zoals een laag verf of behang. Maar ook vele verschillende vormen van meer uitgebreid stucwerk zijn mogelijk en soms ook noodzakelijk. Wellicht dient uw muur of plafond door middel van het stucen egaal gemaakt te worden of dienen er speciale eigenschappen aangebracht te worden door middel van het stucen. Zo kunt u ervoor kiezen speciale typen stucwerk aan te laten brengen die een bepaalde uitstraling aan uw plafond geven. Maar ook de eigenschappen van het stucwerk in praktische zin zijn van belang om mee te nemen wanneer u overweegt een muur of plafond te laten stucen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor stucwerk dat waterdicht is. Maar ook de slijtvastheid en de mate waarin de afwerking van uw plafond of muur onderhoud vergt is van belang om mee te nemen.

neem contact op

Wat zijn de kosten van het stucen van mij plafond

Uiteraard wilt u graag weten wat de kosten zijn waar u rekening mee moet houden wanneer u overweegt uw plafond te laten stucen. Om echter iets over de kosten van het stucen van uw plafond te kunnen zeggen is het noodzakelijk een compleet overzicht te hebben van de totale werkzaamheden die door de stukadoor uitgevoerd dienen te worden. Kan de stukadoor direct aan de slag en gaat het om een kleine onafhankelijke klus? Of is er veel voorbereidend werk nodig en maakt het werk onderdeel uit van een groter project waarin rekening gehouden dient te worden met andere werkzaamheden? Daarnaast zijn de kosten volledig afhankelijk van het aantal vierkante meters aan plafond of muur dat u wilt laten stucen en het soort afwerking dat u met het stucwerk wilt bereiken. Soms is het aanbrengen van een laag dunpleister al genoeg, bijvoorbeeld wanneer het gaat om het afwerken van recent opgeleverde nieuwbouw projecten. De muren en plafonds in dergelijke projecten worden vaak dusdanig strak opgeleverd dat een dunne laag stucwerk volstaat. Aan de andere kant zou het ook kunnen zijn dat het stucwerk meer gericht is op het egaal maken of repareren van gaten of andere oneffenheden in uw plafond of muur. Het stucen zal dan duurder uitvallen omdat er een dikkere laag stuc aangebracht dient te worden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor verschillende mogelijkheden wat betreft de uitstraling en eigenschappen die u uw plafond of muur met het stucen mee wilt geven. Meer bijzondere type van stucwerk, zoals betonstuc of beton cire, zijn aanzienlijk duurder dan gewoon stucwerk, maar het laten stucen van uw plafond of muur met dergelijke vormen van stucwerk brengt ook vele voordelen met zich mee.

Meer weten over uw plafond laten stucen?

Welke keuzes u moet maken wanneer u overweegt uw plafond te laten stucen is volledig afhankelijk van de aard van uw project en uw wensen. Mocht u hulp nodig hebben een beter inzicht te krijgen in wat er voor uw project allemaal tot de mogelijkheden behoort, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies. Heeft u al een redelijk beeld van wat er voor uw project nodig is en wat uw wensen zijn? Dan kunt u natuurlijk altijd direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

neem contact op voor een vrijblijvende offerte
stucwerk plafond