spachtelputz sierpleister

Het glad maken van spachtelputz, hoe doen we dat?

Spachtelputz is een vorm van sierpleister die met name erg populair is geweest aan het einde van de vorige eeuw. De huidige trends liggen net wat anders en daarom is het goed mogelijk dat u een wand of muur met spachtelputz wilt laten glad maken. Met andere woorden, u wilt de spachtelputz vervangen, verwijderen over glad laten maken door er een andere laag stucwerk over heen aan te laten brengen. Aangezien het glad maken van spachtelputz nogal wat voeten in de aarde kan hebben, vertellen we u graag meer over de mogelijkheden een bestaande spachtelputz laag glad te maken.

neem contact op

Spachtelputz verwijderen

In wezen zijn er wat betreft het omtoveren van een muur met spachtelputz naar een muur zonder spachtelputz twee mogelijkheden. Enerzijds kunt u de spachtelputz verwijderen door het af te steken of op te schuren. Hiermee verwijdert u de laag pleister in zijn geheel, hetgeen een behoorlijk karwei kan zijn. Het is wanneer u deze weg kiest van groot belang geen half werk te leveren, aangezien resten van de spachtelputz laag ervoor kunnen zorgen dat een nieuw aangebrachte laag stucwerk niet goed hecht. Naast de grondigheid die toegepast dient te worden wanneer u ervoor kiest de spachtelputz te verwijderen, is een ander groot nadeel van deze methode van het glad maken van spachtelputz dat het een nogal stoffig en rommelig karwei is. Ook is de kans op beschadigingen van de ondermuur aanwezig wanneer er afgestoken of geschuurd dient te worden. Aangezien spachtelputz in wezen een vorm van gedroogde pleister vermengd met kunsthars is, kunt u zich wellicht voorstellen dat het afsteken of opschuren van dit materiaal zal leiden tot enorme stofvorming. Wanneer gekozen wordt voor deze methoden is het dus van groot belang goed voorbereidend werk te verrichten, zodat u niet het risico loopt op ongewenste plekken met dikke lagen stof te komen te zitten.

Over spachtelputz heen stucen

Een andere en makkelijkere manier om een bestaande laag spachtelputz glad te maken is door er een nieuwe laag stucwerk over heen aan te brengen. Uiteraard is het glad maken van een muur voorzien van spachtelputz door er een nieuwe laag stucwerk over heen aan te brengen alleen mogelijk indien de bestaande laag spachtelputz in goede staat is. Wanneer er geen sprake is van problemen zoals vochtplekken of scheuren in de bestaande laag spachtelputz, kan de ervaren stukadoor relatief makkelijk een nieuwe laag strak stucwerk op de bestaande laag aanbrengen, om zodoende uw muur weer netjes glad te maken. Uiteraard levert deze manier van werken zo zijn voordelen op ten opzichte van het afsteken of opschuren van spachtelputz. Zo is het aanbrengen van nieuw stucwerk sneller en schoner, maar daarnaast is het in de meeste gevallen ook goedkoper en levert het indien de spachtelputz in goede staat is geen problemen op het gebied van kwaliteit of houdbaarheid van het stucwerk op. De stukadoor zal zo zijn voorkeur hebben voor het werken volgens deze methode, maar feit blijft dat het van de staat van uw bestaande spachtelputz afhankelijk is of het mogelijk is een nieuwe laag stucwerk aan te brengen om de spachtelputz glad te maken. Wanneer u ervoor kiest uw spachtelputz glad te laten maken is het dus van belang dat u zich zeer goed laat informeren door een stukadoor met uitgebreide ervaring op dit gebied.

Meer weten over het glad maken van spachtelputz

Wanneer u nog vragen heeft over het glad maken van een bestaande laag spachtelputz kunt u gerust eens contact met ons opnemen. We staan u graag te woord om samen te bespreken welke opties u heeft en wat de bijkomende kosten zijn waar u ongeveer aan moet denken.

neem contact op voor een vrijblijvende offerte
Foto 18 01 2021 11 06 53